Slots Bjergby

De 45 nye byggegrunde er placerede i den lille, charmerende landsby Slots Bjergby, som kun ligger 5 minutters kørsel fra Slagelses byskilt. Slots Bjergby er placeret centralt i landet, så der er korte afstande til de fleste faciliteter. Vi har samlet en liste her:

Indkøbsmuligheder

I løbet af 2019 åbner REMA 1000 en filial i Slots Bjergby, der placeres ca. 300 meter fra det nye boligområde, hvilket betyder, at alle dagligvareindkøb kan foretages i lokalområdet.

Der er kun 9 minutters kørsel til centrum af Slagelse. Her finder du bl.a. Vestjællandscentret, som rummer 50 forskellige forretninger. Derudover har Slagelse en bymidte med et rigt forretningsliv, så der er rig mulighed for at gå på shopping i nærområdet! Her finder du også Sjællands bedste slagter, Kolberg Kød. Af andre shoppingmuligheder i nærområdet kan bl.a. nævnes Ringsted Outlet med over 45 forskellige brands med op til 70% rabat.


Skole og fritidshjem

I Slots Bjergby ligger Hashøjskolen. Der går ca. 130 elever på Hashøjskolen, som fordeler sig på klassetrinene 0.-6. klasse. Hashøjskolen er en af de få skoler, der på trods af skolelukninger har fået lov at blive. Det har den pga. sit gode læringsmiljø.
Hashøjskolen samarbejder med Slots Bjergby Daginstitution, der tilbyder vuggestue, børnehave, fritidshjem og klub.

Når eleverne skal i 7. klasse bliver de som regel rykket til Slagelse. Slagelse kan prale med en af landets absolut bedste skoler Dyhrs Skole. Dyhrs Skole er en privatskole, der flere år i træk har scoret højst på analyser af undervisningens udbytte.
Også byens kommunale skoler klarer sig godt ift. landsgennemsnittet. På Antvorskov Skole, der er Slagelses største skole med ca. 1100 elever, har man bl.a. specialiseret sig i robotteknologi. På Skælskør Skole er det bl.a. muligt at opdyrke sine kreative sider, eftersom de fra 7. klasse tilbyder særlige kunsttalentklasser for de kreative.

Du kan læse mere om skolerne i Slagelse Kommune på kommunens egen hjemmeside her.


Fritidsaktiviteter

Gerlev Idrætshøjskole ligger få minutters kørsel fra Slots Bjergby. Her holder Hashøj IF til. Hos Hashøj IF er det muligt for både børn som voksne at spille alt fra fodbold over badminton og håndbold til det nye e-sport! Og de har tilmed en svømmehal.

Udover sport tilbyder Slots Bjergby også et hyggeligt landsbymiljø. Slots Bjergby Forsamlingshus, der ligger i den gamle bydel, danner som oftest ramme om den årlige høstfest. Derudover det også hjemsted for diverse politiske arrangementer og møder. En anden seværdighed i Slots Bjergby er Slots Bjergby Kirke. Slots Bjergby Kirke har traditionelt været kendt som Sjællands højest beliggende kirke, selvom den rekord vist på baggrund af nye landskabsmålinger blev frataget kirken. Det ændrer dog ikke på, at det er en smuk og hyggelig lille landsbykirke.


Seværdigheder

Foruden den skønne natur, der omgiver Udsigtsbakken, er Vestsjælland også hjemsted for en række seværdigheder. Heriblandt Trelleborg Vikingeborg, der ligger få minutters kørsel fra Udsigtsbakken. Vikingeborgen blev opført for 1000 år siden under Harald Blåtand og den er Danmarks allerbedst bevarede vikingeborg. Der sker fra påske og frem til efterårsferien altid noget på Trelleborg!

I Slagelse kan du bl.a. finde Slagelse Musikhus. Slagelse Musikhus har et væld af store musikere og anden underholdning på tapetet hver eneste måned. Slagelse Musikhus ligger i centrum af Slagelse, som du kan nå med både busforbindelser og egen bil. Udover Slagelse Musikhus byder også Slagelse Teater på underholdning af højeste kvalitet, når landets forskellige teaterforsamlinger gæster det intime Slagelse Teater.

Foruden Slagelse rummer også både Skælskør og Korsør seværdigheder, som ligger et kvarters kørsel fra Udsigtsbakken. I Skælskør finder du bl.a. Guldagergaard, der er et keramisk center, der huser udenlandske kunstnere, som kommer til Danmark for at dygtiggøre sig og for at udstille sine værker, som man kan se på Guldagergaard i Skælskør. Kunst finder man bl.a. også i Kongegaarden i Korsør, der udover kunstudstillinger også har koncerter. Der er selvfølgelig meget mere at se i lokalområdet, som er både rigt på kultur og natur.


havne og badestrande

Et kvarters kørsel fra Udsigtsbakken finder du en af regionens bedste strande, Stillinge Strand. Stillinge Strand er populær i sommermånederne, hvor sommerhusstemningen pryder det lille område med mange restauranter og isboder. Slagelse Kommune råder over flere badestrande. Her kan bl.a. nævnes: Kobæk Strand, Næsby Strand, Ceresstranden og Bildsø Strand. Du kan få en oversigt over kommunens badestrande her.

Den ca. 180 km lange kyststrækning, som Slagelse Kommune råder over, har også en række lystbådehavne. Fra Udsigtsbakken er der således kun 15 minutters kørsel til hhv. Skælskør Lystbådehavn eller Korsør Lystbådehavn.


Transport

2 minutters kørsel fra Udsigtsbakken er der både til- og frakørsel til E20-motorvejen, hvorfra man inden for en time kan være enten i Odense eller i København. Den nye omfartsvej, som er bygget omkring Slagelse, gør det også nemt at køre mod enten Kalundborg eller Næstved.

Busforbindelserne er gode til Slots Bjergby, hvor bus 470R kører mellem Slagelse og Skælskør hver halve time. Fra Slagelse Station kan man komme vidt omkring, eftersom IC-togene stopper her, som kører mod både Fyn og Jylland samt mod København og lufthavnen.